Fly over Palm Jumeirah

Ting du bør vide, inden du rejser til Dubai

Når du rejser til et nyt land eller en ny by, er det godt at have sat sig ind i de generelle retningslinjer, samt om der er noget du skal være opmærksom på. Vi har samlet den information, som kan være vigtig at vide på forhånd.


Flybilletter

Det anbefales at undersøge priser for flybiletter i god tid for at følge udviklingen i priserne. Der findes flere forskellige afgange til Dubai fra København.

Emirates flyver dagligt fra København til Dubai. Flyveturen tager lidt over 6 timer, og koster i gennemsnit 3200 kr. tur/retur.

Et billgere alternativ ift. fly er KLM, Turkish Airlines, Swiss og Lufthansa, der alle har flyvninger til Dubai. Alle afgange er dog med mellemlandinger.

Ved køb af flybilletter, er det vigtigt at tjekke hvilken lufthavn, flyet lander i, da der er to i Dubai. Den største og mest kendte er Dubai International Airport (DXB).

flybilletter på tastatur
Arabisk pas på bord

Pas og visum

Når du rejser til De Forenede Emirater, bør du være opmærksom på at dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter hjemrejsedatoen. Midlertidige pas eller forlængede pas gælder ikke, hvilket kan skabe risiko for afvisning i lufthavnen enten i Danmark eller i Dubai.

Et ophold i De Forenede Arabiske Emirater uden et visum er muligt i op til 90 sammenhængende dage

Påklædning

Den største religion i De Forenede Emirater er islam, hvilket bør tilgives ekstra opmærksomhed ift. påklædning. For mænd anses det som acceptabel påklædning, hvis man er iført shorts, der går ned til knæene og t-shirt, som dækker skulderne. På restauranter om aftenen skal mænd være klædt i lange bukser og lukkede sko. For kvinder er det anset at man er iført tøj, der ikke er for afslørende og ikke er for kort. På restauranter om aftenen skal kvinder have skuldre og knæ tildækket.

4 personer i Dubai
Duba Taxi skilt

Taxa

At køre med taxa i Dubai er en nem måde at komme rundt på. Der er mange taxaer til lave priser. Flere taxachauffører kan være udenlandske og komme fra eksempelvis Pakistan og Indien, hvilket gør, at de måske ikke er så godt kendt Dubai, som forventet. Det kan derfor være tilfældet, at de ikke kender alle veje i Dubai. 

Af den grund er det en god idé at sige navnet på hotellet, og evt. informere chaufføren om, hvilken bydel du skal til. Forklar også gerne hvad dit hotel ligger i nærheden af, hvis det er muligt det ligger, så chaufføren med sikkerhed finder den hurtigste vej. Det er derfor en klar fordel at have lidt baggrundsinformation om dit hotel og de nærtliggende ting, specielt hvis det drejer sig om et mindre hotel.

Alkohol

Det er ikke muligt at købe alkohol i butikker og tage med sig videre. Det eneste salg af alkohol er på barer og restauranter, som ofte er tilknyttet hoteller, der har 3 stjerner eller mere. Der findes, på de fleste barer, specielle tilbud i løbet af ugen. Eksempelvis er tirsdage tiltænkt som kvindernes aften, der kan nyde godt af fordele, som gratis drinks eller store rabatter. Derudover har mange restauranter, på fredage, all-you-can-eat-and-drink-brunch.

Drink på bord
Gade i Dubai i solnedgang

Weekend

I Danmark er vi vant til at weekenden dækker over lørdag og søndag. I De Forenede Arabiske Emirater dækker weekenden derimod over fredag og lørdag. Specielt fredag er  anderledes fra andre dage, da der bliver kaldt til fredagsbøn midt på dagen.

Dette betyder at metroen først begynder at køre efter kl. 10, og mange butikker har lukket midt på dagen, dog ikke i shopping centrene.

Torsdage og fredage aftenener er det muligt at opleve at barer og restauranter har flere besøgende end normalt.

Sikkerhed

De Forenede Arabiske Emirater er verdens 2. mest sikreste sted ifølge World Economic Forum. Dubai er en meget sikker by at færdes i, og gadetyveri er en sjældenhed. Det er sikkert at køre med taxa om aftenen og at gå alene rundt i de befærdede områder. De største farer i Dubai er hensynsløs kørsel, og køretøjer, der ignorerer fodgængere. Tjek altid en ekstra gang, inden du krydser vejen.

Dette betyder dog ikke at der ikke bør udvises forsigtighed. Det anbefales at opbevare ting som telefon og pung i forlommer på bukser eller i inderlommer på jakker. Opbevar kontanter fordelt i begge lommer og undgå at vise store bundter af sedler. 

Downtown Dubai
Arabisk valuta

Valuta

I Dubai anvendes valutaen dirham, forkortes AED. Kursen på AED er ca. 1 AED = 2,5 DKK. Det er muligt at betale med kreditkort i Dubai, der kan dog forekomme gebyrer, afhængigt af hvilken bank du er kunde hos. Tjek derfor op på dette inden afrejse. Der kan veksles til dirham i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst i landet. Det forekommer at kreditkort misbruges, derfor bør dit kreditkort aldrig overlades til andre, uden dit opsyn.

Kulturen i Dubai er meget forskellig fra den, vi er vant til i Danmark, og det kan være svært at huske alle forholdsregler. Med en forståelse af disse basale råd bliver din rejse dog uden bekymringer. 

Ønsker du at høre flere gode råd og praktisk information?

Find mere Inspiration til din rejse

TOP 5 HOTELLER

10 STEDER AT GÅ I BYEN

GUIDE TIL DUBAI

Få hjælp af en rejsekonsulent

Fortæl os om jeres ønsker og få hjælp fra en professionel rejsekonsulent.Angiv så vidt muligt gerne datoer, antal personer og ønsker, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.