Top 10 budgetvenlige oplevelser i Dubai

Nøgleordene for Dubai er luksus, overdådigt og eksklusivt, men det betyder nødvendigvis ikke, at det skal blive en økonomisk udfordring at opleve og rejse rundt i byen. Her har du en samlet guide til budgetvenlige oplevelser i Dubai, hvor du kan opleve alle de populære seværdigheder uden at få røde tal på kontoen.


1. Oplev Dubai Fountain

Verdens største springvandsshow, der vises hver aften fra kl. 18, og frem til kl. 23 med 30 minutters mellemrum. Hvert show er anderledes, musikken varierer og lysshowet ændres. Se et af Dubai Fountains shows i skumringstiden, og kom i god tid for at få en eminent plads, f.eks. på broen mellem søerne. Du er garanteret et helt fantastisk og betagende show, og en usammenlignelig udsigt til Burj Khalifa.

2. Burj Khalifa

Verdens højeste fritstående bygning er en seværdighed, der skal opleves. Ønsker du at komme ind i bygningen og se udsigten fra observationsdækket, er prislejet mellem 300-500 kr. afhængigt af tidspunkt for bookning.
Alternativet til at se det storslået Burj Khalifa er fra andre skybarer rundt omkring i Dubai, der måske er i samme højde, men alligevel giver et udsøgt billedværdigt syn af bygningen. Et sted, med en glimrende udsigt til Burj Khalifa, er fra broen ved Dubai Mall, som også er turen til De Forende Arabiske Emirater værd at opleve.  

3. Dubai Creek

Dubai er en by bestående af meget høje og moderne bygninger og kan derfor være svær at forestille sig som den lille perlefiskerby, det var engang. En måde hvorpå man kan opleve Dubai, som det, det var før, er ved at tage en tur til Dubai Creek. Her ser du den ældre del af byen, hvor indbyggerne primært er fra Indien eller Pakistan, og bygningerne er mindre end dem der oftest ses Downtown Dubai. Du kan krydse floden ved at tage en dhow, og gå på opdagelse i de mange souks, som er på den anden side af floden. Ønsker du at købe noget i en souk, er der god mulighed for at forhandle om prisen, så vær ikke bange for at finde din indre kræmmer frem. Sælgerne er nærgående, men hverken pågående eller aggressive, så du kan trygt nyde en tur til Dubais ældre rødder og udforske dette spændende område, der er Dubai Creek.

Gammel fiskerby i Dubai
Kvinder shopper i Dubai

4. Oplev shoppingcentrerne 

Dubai har mere end 70 shoppingcentre, hvoraf Dubai Mall, Dubai Marina Mall og The Emirates Mall er de mest kendte. Butikkerne her indbyder til et liv i luksus, men i krogene finder du også billigere alternativer. At opleve Dubai Mall kan hurtigt blive en heldagsoplevelse, og det anbefales, at du sætter god tid af til en tur i et af disse centre. I The Emirates Mall finder du en indendørs skibakke med fem pister, så hvis varmen bliver for meget, så er det en god mulighed for at blive kølet ned.

5. Dubai Marina

I Dubai Marina er der en syv kilometer lang promenade som omkranser lystbådehavnen. Her kan du gå en tur og kigge på de spektakulære bygninger, der omgiver havnen og kigge på hotellerne, som ligger langs stien. På turen rundt i havnen kan man beundre alle de luksuriøse yachter, som lægger til og er fortøjet her. Blandt yachterne kan du også se bådene med restauranter ombord og eventuel booke en middag på havet. Fra havnen er der en kort gåtur ned til havet, hvor der er lejlighed til at spadsere en tur langs den 1 ½ kilometer lange gågade The Walk, der adskiller vejen fra havet.

Langs med The Walk ligger en masse hyggelige restauranter med mulighed for at nyde en cocktail, eller en middag. Om aftenen vil vejen langs The Walk være fyldt med de nyeste modeller inden for Ferrari, Lamborghini, Maserati og Porsche, som er slik for luksusøjet. 
For de eventyrlystne kan man zipline på en svævebane igennem Dubai Marina. Turen er én kilometer lang og starter i en højde på 170 meter, hvor den opnår en hastighed på 80 km/t. Om du er til en stille og rolig middag ved havnen eller hellere vil have fart over feltet med en smuk udsigt, får du med garanti en enestående oplevelse i Dubai Marina.

Dubai Marina om aftenen med lys
App til at finde aktiviteter

6. The Entertainer

Hvis du ønsker at spare penge under dit ophold i Dubai, er app’en, The Entertainer, en god måde at gøre det på. The Entertainer giver rabat på restauranter og oplevelser rundt omkring i Dubai. Der findes forskellige abonnementer af The Entertainer afhængigt af, hvor lang tid man skal være afsted, eller hvor mange besøg man regner med. Vælg det abonnement, der passer bedst til dig og få luksuriøse oplevelser uden at fortære økonomien. Den klassiske udgave, som inkluderer to-for-én tilbud på restauranter og oplevelser, koster ca. 350 kr. for et års abonnement. Tænk fornuftigt og spar penge på restaurantbesøg eller andet med The Entertainer.

7. Burj Al Arab

Det luksuriøse hotel, der ofte bliver omtalt som det syv-stjernet hotel. Bor du ikke på hotellet, er der ingen adgang til at komme indenfor, men der er heldigvis stadigvæk mulighed for at opleve hotellet på afstand. Tæt på hotellet ligger Kite Beach, der er en offentlig strand, hvor du har mulighed for at få nogle gode billeder, eller bare se Burj Al Arab tæt på. Hvis du befinder dig her omkring ved solnedgang, får du at se, hvordan Burj Al Arab bliver oplyst helt magisk i mørket.

Burj al Arab i Dubai
Tur rundt i Dubai

8. Walking tour of Dubai

Hvis du er frisk på en gåtur rundt i byen, så er der mulighed for at tage med på en Walking Tour of Downtown Dubai. Her passerer du alle de ikoniske steder og får samtidig en masse interessante informationer om, hvordan Dubai er blevet til den velkendte og luksuriøse by, som den er i dag. Selve turen er gratis, men det anbefales, at man giver drikkepenge til guiden, hvis turen har været en succesoplevelse.

9. The Dubai Frame

I Zabeel Park står The Dubai Frame også kaldet The Golden Frame. I 150 meters højde kan en gåtur nydes på små 93 meter, hvor opdelingen fra den gamle bydel og den nye bydel kommer til syne. Undervejs er en fortælling om udviklingen fra den lille fiskerby til en af de mest besøgte og travleste byer i verden. Placeringen i Zabeel Park er heller ikke tilfældig, da den tydeligt markerer, hvor den nye bydel starter.

Stor ramme i Dubai
Palmeøen i Dubai

10. Oplev Palm Jumeriah 

Dubai er bl.a. kendt for deres to kunstige palmeøer, som er tilgængelig via bus eller taxa. Her kan du gå en tur langs vandkanten, og beundre udsigten af Dubais centrum, hvor den berømte Burj Khalifa og andre høje bygninger tårner op. Dette er en god mulighed for at få byens pulserende liv lidt på afstand, og se byen fra et andet perspektiv.

Disse aktiviteter er helt fantastiske og behøver ikke koste dig en formue. Du kan opleve de mest populære steder i Dubai og samtidig have råd til at gå ud og more dig. Dette er selvfølgelig kun et udvalg, der er mange flere ting at opleve i Dubai.

Ønsker du forslag til de bedste aktiveter?

Find mere Inspiration til din rejse

TOP 5 SEVÆRDIGHEDER

TOP 10 RESTAURANTER

GODT AT VIDE INDEN DIN REJSE

Få hjælp af en rejsekonsulent

Fortæl os om jeres ønsker og få hjælp fra en professionel rejsekonsulent.Angiv så vidt muligt gerne datoer, antal personer og ønsker, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.