Burj al Arab i Dubai

Top 5 seværdigheder du skal se i Dubai

Der er mange seværdigheder i Dubai, og du vil selvfølgelig gerne se alle de største, flotteste og mest populærere af dem. Her får du de 5 seværdigheder, vi anbefaler at se på sin rejse til Dubai. Disse seværdigheder skuffer aldrig.


1. Burj Khalifa

Hvis du vil have en ekseptionel panoramaudsigt over Dubai, er 124. etage i Burj Khalifa den perfekte mulighed for at opleve netop dette, da det holder titlen som verdens nuværende højeste bygning med 829,8 meter. På oberservationsdækket på 124. etage, har du 360 graders udsigt over Dubai, og mange af de kendte seværdigheder som Dubai Mall og Burj Al Arab. Turen op i den famøse bygning foregår via verdens 3. hurtigste elevatorer, guldbelagt indvendigt og udvendigt, der kører med en fart af 10 meter i sekundet og tager dig til 124. etage på ét minut. Udover at være verdens højeste bygning, har Burj Khalifa indtaget verdensrekorden som den højeste fritstående bygning og det højeste udendørs observationsdæk. Toppen af Burj Khalifa kan ses på en afstand op til 95 km i klart vejr, hvilket svarer til at toppen kan ses fra udkanten af Abu Dhabi by.

Det er en klar anbefaling at tage turen op i Burj Khalifa en time før solen går ned og ikke bare få et syn af byen i dagslys, men også solnedgangen over Dubais mærkværdige arkitektoniske kreationer. Oplev de smukke lys der får byen til at skinne i de dæmpede himmelfarver og nyd denne unikke udsigt. Priser for en tur op i denne pragtige bygning varierer afhængigt af tidspunkt og kræver bookning på forhånd.

Springvand ved Burj Khalifa i Dubai
Burj al-arab set oppefra

2. Burj Al Arab

Burj AL Arab har med sine 321 meter rekorden som verdens højeste hotel og er bygget på sin egen kunstige ø ud for Dubais kyst. Den karakteristiske form på dette elegante hotel forestiller sejlet på en dhow (en arabisk fragtbåd). Burj Al Arab byder på 28 etager, i alt 202 værelser og et stort, betagende, oplyst lysshow om aftenen, som er værd at beundre. Hotellet er kendt for deres suiter, hvor den mindste er på 169 m2, og den største suite er på 780 m2. De høje priser på disse luksuriøse suiter afspejler den status, hotellet har, som et af de dyreste i verden.

Hotellet har i alt 6 restauranter som du finder enten højt oppe i bygningen, eller under vandet. Restauranten Al-Mahara er en af undervandsrestauranterne og er omgivet af glaspaneler, der giver mulighed for at se på havet og dets dyr, mens man nyder et måltid i verdensklasse. Hvis man gerne vil opleve den ultimative panoramaudsigt over byen, kan man booke afternoon tea på Skyview Bar på 27. etage. Vær dog opmærksom på, at der er krav om brug af et minimums beløb.

Derudover har hotellet også privat strand, tennisbaner og landingsplads til helikoptere. Book dig ind på Burj Al Arab, hvis du vil have den ultimative luksus oplevelse og leve livet på første klasse.

3. Madinat Jumeirah

Et område, der kan betegnes som sin helt egen by er området Madinat Jumeirah. Dette sted rummer alt fra underholdning til butikker og indeholder et hotel, der er opbygget som en klassisk arabisk souk. Du finder også en masse små terrasser, hvor du kan få en fantastisk udsigt til Burj Al Arab.

Som gæst på hotel Al-Qsar and Mina A’Salam i området, har du muligheden for at sejle rundt på de smukke kanalerne helt gratis. Alternativt kan du betale for en gæstetur. Giv dig tid til at se de mange flotte bygninger og terrasser blandt palmer og sol på denne spændende kanalrundfart.

Det er helt klart et område med masser at byde på og giver en god smag på Dubai. I Madinat Jumeirah oplever du de små lækre detaljer ved de moderne kreationer, som Dubai oser af. 

Storcenter i Dubai

4. Dubai Mall

Dubai Mall er et kæmpe shopping center i centrum af byen med mere end 1200 butikker. Priserne i Dubai Mall er højere end andre butikker i Dubai, hvilket gør at priserne er nogenlunde tilsvarende dem, vi har i Danmark. Hvis du rejser til Dubai i november, er der udsalg, og du kan finde nogle gode tilbud rundt omkring i centeret. Inde i centeret finder du et rigtigt dinosaurskelet som er 7,6 meter højt. Arten er Amphicoelias Brontodiploducus, og er det mest komplette eksemplar i verden. Dubai Mall giver også besøgende mulighed for at stå på skøjter i en skøjtering, som har samme mål som i De Olympiske Lege.

I Dubai Mall finder du også Dubai Aquarium som er et af verdens største saltvandsakvarier. Akvariet har en udsigtsplads hvor facaden er 8 meter høj, og 33 meter bred, hvor du kan se direkte ind i akvariet. I selve akvariet er der mere end 33.000 fisk og havdyr fordelt på 85 forskellige arter. I akvariet er der blandt andet rokker og hajer, og du kan ikke undgå at se dem, da der er mere end 400 af dem. Hvis du gerne vil tættere på dyrene, har du mulighed for at dykke ned i bassinet og svømme med de ufarlige sandtigerhajer.
Du finder indgangen til Burj Khalifa i centeret.

5. Dubai Fountain

Ved Dubai Mall finder du Dubai Fountain, som er verdens højeste springvand. Det tryllebindende springvandsshow svajer i takt til en række melodier, som lyder fra Michael Jacksons Thriller til Andrea Bocelli og Sarah Brightmans Time to Say Goodbye.

Hvis du vil helt tæt på springvandet, kan du købe billet til bådene, og sejle helt tæt på. Man kan også købe adgang til Dubai Fountain Boardwalk, som er 272 meter lang. Her oplever du springvandet på 9 meters afstand.

Det er en klar anbefaling at se opvisningen tæt på, og på afstand, f.eks. fra en af skybarene i nærheden.

Opvisningen finder sted hver dag med 30 minutters mellemrum fra kl. 18-23.

Disse er seværdigheder, vi anbefaler at se, da de er helt exceptionelle. Der er selvfølgelig mange flere fantastiske seværdigheder at se i Dubai, som du helt bestemt også vil finde imponerende

Ønsker du forslag til budgetvenlige oplevelser i Dubai?

Find mere Inspiration til din rejse

TOP 10 RESTAURANTER

TOP 5 STRANDE

BUDGETVENLIGE OPLEVELSER

Få hjælp af en rejsekonsulent

Fortæl os om jeres ønsker og få hjælp fra en professionel rejsekonsulent.Angiv så vidt muligt gerne datoer, antal personer og ønsker, og så vender vi tilbage hurtigst muligt.